Hva slags legitimasjon kan brukes til HMS-kort?

Når man bestiller HMS-kort må man laste opp bilde av gyldig legitimasjon. Men hva er gyldig legitimasjon?

Når man bestiller HMS-kort må man laste opp bilde av gyldig legitimasjon. Men hva er gyldig legitimasjon?

Unngå å gjøre de vanligste feilene

All legitimasjon har en utløpsdato, sjekk at den ikke er passert. Det er også viktig at du tar bilde av hele legitimasjonen. Pass på at bildet ikke er uskarpt og dermed vanskelig å lese.

Får du til de tre tingene, så har du unngått de vanligste grunnene til at legitimasjonen blir avvist.

Bruk riktig type legitimasjon

Vi godtar en lang rekke ulike typer legitimasjoner. Det er likevel en del som laster opp legitimasjon som ikke er godkjent. For legitimasjon utstedt i Norge godtas det meste, mens det godtas færre typer jo større avstand det er fra Norge. Det er derfor mest vanlig at det er utenlandske arbeidstakere som får søknad om HMS-kort avvist pga. ugyldig type legitimasjon.

Vi godtar pass fra alle land, men ikke nødpass. Nasjonale ID-kort tillates fra land i EU/EØS. Bilde av fysisk førerkort kan brukes hvis det er fra Norge eller et annet nordisk land, men skjermbilde av førerkort-app er kun gyldig for norsk førerkort. Bankkort med bilde, navn og fødselsnummer må også være fra Norge for å bli godkjent.

Synes du det er vanskelig å huske hva som er tillatt fra hvilket land? Tips: Bruk pass for alle dine utenlandske ansatte, så slipper du problemer med å bestille HMS-kort til dem.

Flyktninger og utenlandske arbeidstakere uten vanlig legitimasjon

Hvis du har en arbeidstaker som ikke har vanlig legitimasjon, så finnes det fortsatt muligheter. Både utenlandske reisebevis og utlendingspass er godkjent, bortsett fra utlendingspass for enkeltreiser.

Andre alternativer er norsk Schengenstandardisert oppholdskort, norsk asylsøkerbevis, i kombinasjon med utskrift fra «UDI oppholdsstatus», tidsmessig gyldig passérbrev med Schengen-visum og utlendingspass utstedt av norske myndigheter.

OBS! Pass fra Ukraina blir godtatt selv om de har gått ut på dato, i tillegg godtas ukrainske nasjonale ID-kort.

BESTILL BYGGEKORT BESTILL RENHOLDSKORT